4btoldi1972

Érettségiztünk 1972-ben, Nagykőrösön

Fényképek

44-45 éves találkozó, 2017
24 képek
Mégiscsak sikerült: 2017 május 13-án találkoztunk...
Ballagási képek
13 képek

A képek a ballagáson készültek, 1972. május 7-én. Másik részük pedig az írásbeli érettségin, azaz, május 9-én.

***

A 40 éves találkozón néhány újabb kép került elő, ezeket eddig Szűcs István őrizte...

 

Bolondozások
5 képek

Ezek a képek a nemhivatalos, ahogy annak idején neveztük, a bolondballagáson készültek, egy pedig - amin Molnár Sándor látható Roszik Jani társaságában - április elsején.

Azután kiderült, hogy az emlékezetem nem a régi: nevezetesen a Kiss Magdi által őrzött fotók hátoldalán akkurátusan ott a dátum: ezek többsége az utolsó tanítási napon, méghozzá 1972. május 6-án készült.

Persze, azt meg tudjuk, hogy a bolondballagás és az utolsó tanítási nap az ugyanaz...

Találkozó, 2008
13 képek

2008. szeptember 13-án tartottuk meg a 36 éves találkozót, ami Takács Misi szavaival lényegében a 40 éves volt, hiszen 1968-ban ismertük meg egymást.

Íme néhány fénykép.

40 év, Bartha Ica fotói
14 képek

Bartha Ica is elküldte az általa készített fényképeket!

Tablóképek
29 képek

A tablóra készített fényképek. A tabló valamely atommodellt ábrázolt volna, térben, de nem akadt sem tanár, se diák, aki egyfelől ezt kiszámolta volna, másfelől, elkészíttette volna... (Melyik az az atom, amelynek annyi elektronja van, ahányan tanultunk az osztályban, másfelől, ki és milyen elektronpályára kerüljön...? - ha jól emlékszem a problémára.... És még volt. Vajon ki, pontosabban: kik legyenek az atommagban - vagyis, mely tanárok képeit tegyük oda? A válasz ismert... nem lett tablónk.)

Jó lenne itt látni azokat a képeket is, amelyek most még nincsenek itt!!!

Tehát, ha bárki otthon megtalálná-megkeresné korabeli fotóit, legyen szíves azokat elküldeni! (Elektronikus vagy papír formában: mindegy.)

****

Lukács Margit - április 14-én - megtalálta saját, elveszettnek hitt 1972-es fotóját. Ezzel újabb képpel bővölt a gyűjtemény.

****

A 2008. szeptember 13-ai találkozón egy csomó újabb kép érkezett, Kiss Magdi jóvoltából. A ballagási képekből tablóképeket próbáltam gyártani... Az eredmény itt látható, Béry András, Kiss Ágnes, Ladányi Judit, Rácz Tamás képeiben. Vagyis, most már mindenkiről van fénykép.

Diarium - osztályújságunk
27 képek

A Diarium - azaz Napló - nevet viselő osztályújságunk összesen 5 számot ért meg. Szinte csodával határosnak mondható, hogy máig megmaradt mindegyikből legalább egy példány, sőt, az 5. számból, az érettségi kiadásból Boros Tamás is rendelkezik további megőrzött újsággal. Érdemes végiglapozgatni a még írógéppel készült lapok kópiáit...

Negyven éves találkozó, 2012
13 képek

Kiss Magdi  illetve saját fotóim.

Újabb képek - régről
25 képek

Lauter Máriának, illetve Kiss Magdinak köszönjétek a következő képeket.

Fantasztikus, hogy fennmaradtak!

2012-ben újabb szerzeményekkel bővült ez galéria is.

40 év, Takács-fotók
20 képek

Ez a harmadik fényképsorozat a 40 éves találkozóról. 

Mindenki mindenféle szögből most már jól megnézhető.

 

rss feedfeliratkozás
powered by Doodlekit™ Website Builder